sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Great Ocean Road



Day 1. 
Melbourne - Kennett River - Apollo Bay (ajoaika yht. 2h40min)

Meidän iloinen matkaseurue: mä, Simon,Vanessa ja Minesh

Pojat navigoi tyttöjen juorutessa takapenkillä.

Kuvaustauko. Sää reissun aikana oli enimmäkseen puolipilvinen ja tuulinen, auringon paistaessa maisemia tarkeni kuitenkin ihastella ilman pitkähihaista. Viileähkö sää tarkoitti myös vähemmän turisteja ja vähemmän ruuhkaa, eikä parkkipaikoista ollut pulaa. 

Ei hullumpi rantaraitti

Kennett Riverillä on pieni tienpätkä jonka ympäröimissä puissa asuu koaloja. Parkkeerattiin auto kahvilan pihaan ja käytiin ihmettelemässä muiden turistien kanssa noita laiskanpulskeita Vili Vilpereitä. 
Rauhallisia elukoita


Koala-tien varrella olevissa puissa viihtyvät myös ihmisiin tottuneet papukaijat. Viereisestä kahvilasta oli mahdollista ostaa siemeniä, päätettiin tyytyä ihastelemaan muiden turistien syöttäessä lintuja.

Vanessan disneyprinsessahetki. Lintuja ei paljoa häirinnyt ettei meiltä irronnut siemeniä ja saatiin tehdä lähempää tuttavuutta
Simonin go-pro kamera kiinnosti kovasti.

Reitin varrelta

Ensimmäisen päivän iltana, Apollo Bay. Sienipastaa ja valkosipulileipää, omnom.


Day 2. 
Apollo Bay - 12 Apostles - Warrnambool (ajoaika yht. 3h30min)

Toinen päivä aloitettiin pienellä kävelyllä sademetsässä, maisema kuin Jurasic Parkissa.

Uskomattoman korkeita puita joiden ympärysmitta muutamia metrejä

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului turistien suosima Erskine Falls, mutta putoukselle johtava tie oli suljettu kaatuneiden puiden vuoksi. Päädyttiin ajamaan puolisen tuntia sisämaahan hieman pienemmälle vesiputoukselle. Patikoitiin muutaman kilsan matka jyrkkää alamäkeä  reitti kulki koko matkan uskomattoman sööttiä puron reunaa 


Kannatti taivaltaa, paikka oli sen verran syrjäinen ja reitti rankka ettei muita turisteja näkynyt ja voitiin kiivetä alas reitiltä vesiputouksen juurelle ihastelemaan rauhassa.




12 apostolia 
12 Apostolia on monumentaalinen, rannan kalliosta eroosion vuoksi irronnut kivimuodostelma. Meri kuluttaa kiveä pari senttimetriä vuodessa, joten Apostolit käyvät läpi jatkuvaa muodonmuutosta. Harhaanjohtavasti 12 Apostolia on alun perinkin ollut vain yhdeksän kivipaasin muodostelma. Enää niitä on kahdeksan, sillä 50 metriä korkea paasi romahti vuonna 2005. (HS, Australian nähtävyydet yhden tien varrella, 15.10.2012)
 


Meitsi ja pari apostolia 




Day 3. 
Warrnambool - Port Fairy - Melbourne (ajoaika 3h30min)

Warrnamboolin ulkoilmamerimuseo

Emuja

Viimeisenä päivänä ajettiin puolisen tuntia Great Ocean Roadin päätyyn, Port Fairyn hiljaiseen satamakaupunkiin. Kaupunki oli kovin hiljainen eikä nähtävää ollut lukuunottamatta kaupungin ulkopuolella sijaitsevaa korkeaa kukkulaa jonka päälle kivuttiin ihastelemaan maisemia. 


Ostettiin huoltoasemalta jääkahvit ja lähdettiin ajamaan takaisin kohti Melbournea. Ajomatka sisämaan moottoritien kautta Melbourneen vie runsaan kolme tuntia, maisemat tosin eivät uskomattoman rantaraitin jälkeen sykähdyttäneet. Peltoa pellon perään. Nähtiin sentään pari kengurua tien varressa. 

Great Ocean Roadin voisi käytännössä ajaa päivässä edestakaisin tai viettää vain yhden yön Port Fairyssa ja seuraavana päivänä takaisin. Kaksi yötä mahdollisti kuitenkin leppoisan ajotahdin ja mahdollisuuden pysähdellä ja ihmetellä. Sään ollessa lämpimämpi olisi aikaa kulunut varmasti myös rannoilla maaten. 

1 kommentti:

  1. Kyllä te nuoret ootte niiiin kauniita!
    Myös maisemat. Ihania kuvia!
    Haleja ja suukkoja sinne!
    Kirsti

    VastaaPoista