sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ilakointia ja tehoviikko

Johan ehti helmikuu hujahtaa aivan huomaamatta! 

Blogi on jäänyt hieman huomiotta, joten yritetäänpä hieman kiriä.
Helmikuun alussa Melbournen rantalähiössä St Kildassa järjestettiin viikon mittainen ilmainen musiikkifestivaali joka huipentui sunnuntain päätapahtumaan. Hostellilta matkaan lähti parikymmenpäinen konkkaronkka, suurin osa jo aikaisemmista blogipostauksista tuttuja kasvoja. Samalla juhlittiin myös hieman läksiäisiä, Simon ja Minesh lähtivät seuraavalla viikolla Sydneyyn jatkamaan seikkailujaan. 

Maittava aamiainen asianmukaisella nesteytyksellä ja Davidin hyväksynnällä.
40 minuutin ratikkamatkan jälkeen perillä. Puoliltapäivin kaduilla alkoi jo olla vilskettä, päivän ennakoitu yleisömäärä huima 300 000!
Tunnelma tapahtumassa oli leppoisa, jopa päälavan edustalla ihmiset istuskelivat piknikillä ja nauttivat aurinkoisesta säästä. Niin myös me, käytännössä koko päivä kului samalla ruohopläntillä istuskellessa musiikkia kuunnellen.

Päivän teemana ryhmäkuvat! David, Umberto, Claire, Sabrina ja Loreto


Aina yhtä iloinen chilevahvistus Loreto :)

Minesh, Koen ja Simon



Sabrinan kanssa ilakoitiin



Sporamatkalla kotiin x)

Festareista selvittyä ja elvyttyä päätin pitää tehoviikon. Viikko alkoi työnhaulla niin netin kautta kuin ovelta ovelle kiertäen. Fitzroyn työtilanne on melko huono, avoimia paikkoja on vähän ja reppureissaajia sitäkin enemmän.



Das t-shirt automat, take-away omavalintaisia printtipaitoja :D

Tehoviikkoon kuului työnhaun lisäksi terveellisiä elämäntapoja ja aktiviteetteja. The Asunnon vieressä Johnston streetillä sijaitsee hot-jooga sali jossa Claire ja muutama tyttö hostellilla käyvät. Salilla on tutustumistarjous 30$/30vrk, kertakäynti 20$. Hot-joogassa huone lämmitetään noin neljäänkymmeneen asteeseen, tämä rentouttaa lihakset ja hikoilu poistaa kehosta myrkkyjä ja epäpuhtauksia. Ensikertalaisia kehoitetaan ottamaan rennosti ja istumaan alas aina kun siltä tuntuu, ensimmäinen kerta menee useimmilla sivusta seuratessa vettä tankaten. Saliin astuessa lämpö tuntuu miellyttävältä. Aluksi makoillaan ja hengitellään, eihän tää nyt niin kamalaa ole! Karu todellisuus kuitenkin iskee kun lämmityslaitteet hurahtavat päälle ja tajuan ettei sisääntullessa kohtaamani lempeä lämpö ollut kuin jäänteitä edellisestä tunnista. Seuraavat 90 min kului hien ja lämpöhalvauksen huuruisessa sumussa. Joogaharjoitteisiin kykenin osallistumaan runsaan puolen tunnin edestä, onneksi en ollut ainoa joka suurimman osan ajasta hengitteli matolla maaten. Jälkikäteen olo on mahtava, ymmärrän miksi jotkun jäävät tähän koukkuun. 

Viikon aktiviteetteihin kuului myös pyöräretki Sabrinan kanssa. Monet firmat tarjoavat markkinointitarkoituksella ilmaisia retkiä ja aktiviteetteja hostelleille, korvauksena osallistujien on tarkoitus kirjoittaa arvostelu tai suositella firmaa sosiaalisessa mediassa. Pyöräilijät Melbournen keskustassa on huomioitu erinomaisesti, tuli hinku ostaa oma menopeli jolla suhailla ympäriinsä. 



Oscareiden lähestyessä päätettiin katsastaa viikon aikana muutama ehdokasteos. Ensimmäisenä American Sniper, joka kaikessa vaikuttavuudessaan jäi hieman vaisuksi kokemukseksi. Elokuvissa käynti on Australiassa suhteellisen hintavaa, 20$ per lippu. Poppareista ja limpparista on turha haaveilla sillä kombosta saa teatterissa pulittaa toisen kaksikymppiä. 

Seuraavan elokuvan päätimme nauttia piknik tunnelmissa. Keskustassa sijaitsevassa upeassa Royal Botanic Gardenissa järjestetään kesäikaan ulkoilmaelokuvanäytöksiä joissa elokuvaa pääsee ihastelemaan säkkituolissa maaten ja lepakoiden lentoa ihmetellen. Elokuvaksi valikoitui uusin Disney-elokuva Into The Woods, joka sopi hyvin teemaltaan ympäristöön.

Auringonlaskua odotellessa

Kesken näytöksen alkoi puiden takana valtava ilotulitus, myöhemmin selvisi kyseessä olleen kriketin maailmancupin avajaisjuhlallisuudet.

Työnhaun, reippailun ja elokuvien sekaan on toki mahtunut runsaasti sisäpihalla ja olkkarissa hengailua ja puistossa loikoilua. Iltaisin kokataan yhdessä ja jutustellaan illan hämärässä sisäpihalla Davidin rämpytellessä kitaraa. Elämä Nunneryssä on kuin pitkittynyt kesäleiri.

David-sedän satutuokio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti