torstai 12. maaliskuuta 2015

Taidetta ja piilotettuja helmiä

Taidetta kansalle!

           Hengästyttävää katutaidetta
National Art Gallery of Victoria

Melbourne on taiteen ja katukulttuurin keskittymä. Museoita löytyy jokaiseen makuun. Hostellin naapurissa sijaitsee Melbournen museo josta täällä jo aiemmin kuvapostauksia, keskustasta löytyy lähekkäin National Art Gallery of Victoria jossa sekä perinteistä että modernia taidetta ja ACMI, Australian Center of Moving Images jossa esillä liikkuvaa kuvaa. National Galleryn Taidemuseon kokoelma on todella vaikuttava, teoksia löytyy niin Monelta kuin Picassoltakin! Museon aulasta löytyy kultainen ketjukaruselli jonka kyytiin pääsee kököttämään :)



                          Monet
                 Picasso

Kuten Helsingillä, Melbournella on oma taiteiden yönsä nimeltään White Night. Taiteiden yö kerää ihmisiä kadulle kirjaimellisesti koko yöksi, museot ovat auki aamukuuteen ja konsertit ja performanssit puistoissa ja toreilla jatkuvat pikkutunneille asti. Parasta antia olivat suurten rakennusten seinille heijastetut upeat videoinstallaatiot.




Yarra joen kelluvat lootukset

Cirque du soleilin leijuva kilpikonna jota pääsi silittämään

Kujien kätköissä


CBD:ssä eli keskustassa tulee harvemmin käytyä kahvilla tai oluella, Fitzroyn valikoima kun on sekä laaja että laadukas. Keskustan syrjäkujilta ja sisäpihoilta löytyy kuitenkin aarteita kun vaan tietää mistä etsiä. Toisin kuin monessa muussa suurkaupungissa, Merlbournen kujat eivät ole vain tavarakuljetuksia, roskiksia ja kodittomia varten, niiden varrelta löytyy niin boheemeja kahviloita kuin korkean hintaluokan gourmetravintoloita. Melbournessa parhaat paikat ovatkin aina piilossa ja jokaisella paikallisella on omat salaiset kantiksensa. Oma lempilöytö on ollut Tattersalls Lanen ja Stevenson Lanen kulma, jonka katutaiteen piristämällä sisäpihalla sijaitsee kaksi baaria rinta rinnan. 

                        Section 8

Section 8 on graffittiseinien ja verkkoaidan ympäröimä entinen parkkipaikka, nykyinen ulkoilmaterassi jonka penkkeinä ja pöytinä toimivat trukkilavat ja puulaatikot. Viereisellä seinällä roikkuu kori ja pallon saa lainaan kysymällä. 



Section kasin viereisen rakennuksen yläkerrassa sijaitsee hillityn tyylikäs Ferdydurke. Kyseinen tilaihme sijaitsee äärimmäisen kapeassa rakennuksessa ja levittäytyy kolmen kerroksen jokaiseen koloon ja syvennykseen. Paikka tarjoaa ruokaa, juomaa ja laadukasta musiikkia. Ferdydurke on päivisin rauhallinen levähdyspaikka kaupungin vilinään väsähtäneelle, iltaisin paikka täyttyy ääriään myöten ihmisistä ja tiskijukat pyörittävät levyjä nurkassa pienellä korokkeella.
 

Ihana pieni ikkunanurkkaus
Taustalla DJ koroke
Sabrinan ja Loreton kanssa ystävänpäivä-oluella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti