perjantai 5. kesäkuuta 2015

Pariskuntien Gili Air


Gili Air on Gili-saarista lähimpänä Lombokia ja tunnettu kuherruskuukausi-saarena. Gili Trawanganiin verrattuna Air on huomattavasti siistimpi ja ravintolat fiinimpiä. Heti satamassa aloin jo miettiä tuleeko saarella löydettyä yhtään seuraa seuratessani käsi kädessä kulkevia pareja. Pariskuntien lisäksi saarelta löytyy onneksi myös muutama reppureissaaja ja heitä varten kaksi saman hintaista hostellia. Valitsin Fantastic Gili hostellin ilmaisen internetin perusteella ja koska dormien sijasta hostelli muodostuu bambusta rakennetun päärakennuksen lisäksi seitsemästä bambumajasta joista jokaisessa neljä sänkyä joista neljäs yläkerralla parvella. Bambumajat ovat suloisia kuin mitkä, harmittaa että unohdin niistä ottaa kuvan ulkopuolelta.
Vuokrasin pyörän vuorokaudeksi hurjaan kahden euron hintaan (toki pienen tinkimisen tuloksena) ja ajelin saarta ympäri muutaman tunnin. Airin rannat ovat pyhitetty turistien käyttöön kun taas keskeltä löytyy paikallisten asuinalueet, koulu ja aurinkovoimala. Saaren keskellä sijaitsee myös paikallisten suosiossa olevat warungit joissa ruoka on yli puolet halvempaa. Nautin lounaaksi erinomaisen nasi gorengin (paistettu riisi)  josta maksoin 45 tuhannen sijasta 15. Usein paras ruoka löytyykin pienistä paikallisista kuppiloista ja katukojuisya.
Kasa kissanpoikia joutu väistämään pyörää hankkiessani, meinasi jäädä vuokraaminen väliin kun raastoi sydäntä häiritä moista kasaa rakkautta.
Kanoja. Joka puolella.

Bambumajani yläkerrassa majailee tyttökaksikko Chicagosta, Claire ja Avery. Ehdin jo innostua etten ole ainoa sinkku saarella, parin minuutin kuluttua ymmärsin kuitenkin kyseessä olevan pariskunnan joka kaiken lisäksi juhlii neljättä vuosipäiväänsä parin päivän kuluttua. Pariskunta on kuitenkin kymmenen kuukauden maailmanympärimatkalla ja toivotti lämpimästi tervetulleeksi seuraan.
Claire ja Avery

Saari on täynnä kylpylöitä joissa voi nauttia rentouttavista hoidosta pilkkahintaan. Päätin hemmotella itseäni ja otin kahden tunnin täysihoidon johon kuului jalkakylpy, tunnin Balilainen hieronta, kasvohoito ja kokovartalokääre. Hintaa tälle ihanuudelle kertyi 240 000 Indonesian rupiaa eli noin 20 euroa. Hieman yli päiväbudjettini mutta milloin tällaiseen olisi kotona varaa?
Kukkainen jalkakylpy

Gili Airilla sattui jälleen yksi "pieni maailma" hetki. Toisena päivänäni bambumajaani astui brittipoika joka esittäydyttämme kysyi olenko ollut Aucklandissa pari vuotta sitten. Ilmeni että Sean on majoittunut K'roadilla samaan aikaan tammikuussa 2013 juuri saavuttuani Uuteen Seelantiin! Sean on edelleen samalla reissulla, viipyi uudessa seelannissa kaksi vuotta ja on nyt lomalla Indonesiassa Australiasta. Hetken juteltuamme muistin pojan hämärästi, emme kuulemma kovinkaan paljoa hostellilla jutellen mutta kasvoni ja ukulele olivat jääneet pojalle mieleen. Sean muisti myös kanssani oleskelleen jenkkipojan (Devon) ja saksalaistytön (Christinan). On se vaan pieni maailma.

Auringonlasku länsirannalla.
Chicagolaispariskunta lähti Gili Menolle viettämään vuosipäiväänsä, sillä keskimmäisellä saarella on parhaat snorklausmahdollisuudet. Majaani saapui nuori saksalaistyttö jonka kanssa vietin päivän rannalla maaten ja auringonlaskua illala ihaillen oluiden ääressä.
Kolmen yön jälkeen oli perjantaina aika jälleen jatkaa matkaa. Viimeisenä kohteenani Balilla sijaitseva sisämaan kaupunki Ubud jossa viettäisin viimeiset päivät ennen Kuta Baliin palaamista josta lento Bangkokiin seuraavan viikon keskiviikkona 3.6.
Lähtö saarelta
Takaisin Padang Baissa josta Loreton ja Cynthian kanssa runsas kaksi viikkoa sitten lähdimme ensimmäistä kertaa Gili T:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti