torstai 11. huhtikuuta 2013

Auckland vol 5

Henriikka ja Elina tuli töiden jälkeen hostellille josta Jonna meidät nappasi kyytiin. Matkalla kentälle pysähdyttiin vielä syömään kiinalaiseen ravintolaan josta tytöt tiputtivat mut suoraan terminaalin eteen. Hyvästit jätettiin ja toivoteltiin hyviä jatkoja suuntaan ja toiseen. Elinan ja Henriikan voi bongata Suomesta ennenpitkää ja toivottavasti Jonnan ja Karoliinan tapaan joskus heidän suomenvierailullaan.

Kentällä kukaan ei kyselly passia eikä muitakaan henkkareita, rinkka hihnalle ja tyttö koneeseen. Yöllä Aucklandiin laskeuduttaessa kaupungin valot levittäytyvät kultaisena tuikkumerenä pimeydessä. Lento kesti nousuineen ja laskuineen tasan tunnin. Tuntui hassulta että saman matkan jonka toiseen suuntaan matkusti monessa viikossa huomattavasti kalliimmin, sujahti hetkessä 39 dollarilla. Mutta tärkeintähän ei ole määränpää vaan matkanteko.

Odoteltuani typötyhjällä lentokentällä 45min, saapui vihdoin bussi joka veisi armahalle K'roadille. Vaikka hostellin viihtyvyydessä on parantamisen varaa, on sen asiakaspalvelu vertaansa vailla. Saavuin respan aukioloaikojen jälkeen mutta ei hätää: henkilökunta lähetti alaoven ovikoodin ja jätti huoneen avaimen kirjekuoressa respan tiskille. Ihanaa olla tutussa hostellissa, pystyin jopa varausta tehdessäni valikoimaan huoneeni. Valitsin alakerran ikkunattoman huoneen sillä muista huoneista poiketen sen puisetpunkat eivät ole narisevia metallihäkkyröitä ja wifiyhteys on vahvimmillaan. Vaikka kello oli jo yli puolenyön, olivat huonetoverini vielä onneksi hereillä ja valot päällä eikä täten tarvinnut pimeässä etsiä vapaata sänkyä.

Aamulla kävin respassa maksamassa neljä yötäni. Varasin sängyn myös niiksi neljäksi yöksi jotka vietän Aucklandissa Fidziltä palattuani. Mukava respan tyttö kehotti maksamaan kaikki yöt samalla kertaa sillä voi silloin antaa heidän viikkotarjouksensa mukaan yhden yön ilmaiseksi. Saan myös jättää ilmaiseksi säilöön ylimääräiset tavarani sillä välin kun olen reissussa. Vaikka hostelli on melko nuhjuinen eikä ole kotoisuudella pilattu, on se hintansa arvoinen sijaintinsa, rajattoman wifinsä ja mahtavan asiakaspalvelunsa vuoksi.

Aamulla pitkään nukuttuani lähdin kaupungille pyörimään. Nappasin kahvin alakerran mahtavasta Rebel kahvilasta ja vierailin Christinan suosittelemassa hipsterimekassa Queenstreetillä. Ison tilan jakaa levy-, kirja-, muoti- ja vintageliike, keikkalipujen myyntipiste sekä kahvila. Kirjavalikoima koostuu muusikoiden elämänkerroista ja hieman erikoisemmista teoksista, kuten "how to survive a zombie attack" ja "Postsecrets ". Jälkimmäisen on muuten tuonut Jukkis Jenkeistä tuliaisena allekirjoittaneelle :) Ei tullut ostettua mitään, mutta Fidzin kymmenen päivän rantalöhöilyä varten pitää käydä vielä hakemassa jokin tiiliskivi.

Aucklandissa on huomattavasti lämpimämpi kuin Wellingtonissa, huomaa että ollaan lähempänä päiväntasaajaa. Sää on ollut pilvinen ja sadetta ripsottaa silloin tällöin, mutta lämpötila pysyy viidentoista asteen yläpuolella. Huomenna jos sää sallii, olis tarkoitus käydä kiertelemässä Ponsonby roadilla. Paikka on tunnettu pikku putiikeistaan ja boheemista hengestään. Nyt voi vihdoin shoppailla kun tietää ettei tavaroita tarvitse enää kanniskella joka paikkaan. Tänään mukaan tarttui jo uskomattoman mukavat mokkasiinit ja lentomatkaa varten ihana kukallinen Billabongin laukku.











2 kommenttia: