sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ja se oli siinä.

Lähdön hetki. Neljä kuukautta vilahti silmänräpäyksessä, hassua ajatella että parin päivän päästä on jo toukokuu.

Viimeiset päivät käytin Aucklandin ja varsinkin K'roadin tunnelmasta nauttien. Kävin syömässä hostellin viereisessä thaikkupaikassa lemppariannokseni (jota ei tietenkään tarvinnut thaimammoilta erikseen tilata) ja istuskelin monet kahvit alakerran Revel-kahvilassa. Kävelin viimeisen kerran satamaan ja nautin sushilounasta laivoja seuraten.

Vihoviimeinen päivä uudessa seelannissa kului rinkkaa pakaten ja ukulelea soitellen. Revelissä olivat murtuneita mun lähdöstä, varsinkin tarjoilijatyttö joka mielestään oli aivan reunalla mun seksuaalisen suuntauksen kääntämisessä. Colin ja hostellin työntekijä Charles auttoivat kantamaan kamat alakertaan ja hyvästejä jätettiin.

Bussipysäkillä valotaulu näytti seuraavan lentokenttäbussin lähtöön varttia. Karangahape roadin varressa istuskellessa oli hyvä pohdiskella lähdön tunnelmaa. Paljon on ehtinyt kevään aikana tapahtua. Mulla on ollut etuoikeus tutustua valtavaan määrään mahtavia ihmisiä ympäri maailmaa. Ennen lähtöä päivitin Facebook statuksen jossa kiitin kaikki reissussa tapaamiani ihmisiä Ihanista hetkistä. Liitin päivitykseen kaikki nämä ihmiset, yhteensä 34 nimeä. Ja tästä puuttuu vielä parikymmentä joiden kanssa ei tullut tietoja vaihdettua. Ihan tyhjin käsin täältä ei siis lähdetä.

Pian lähtee ensimmäinen lento joka maanantaina aamulla kuuden aikaan saapuu Kantonin lentokentälle. Vietän jälleen päivän Guangzhoussa ja illalla puolenyön aikaan nappaan toisen lennon joka yön yli lennättää Euroopan puolelle. Aamulla on enää pari tuntia Amsterdamin lentokentällä ja viimeinen lento kotiin. Tällöin onkin jo tiistai-iltapäivä ja vappuaatto, eli vanhempien luona pikainen suihku ja ehostautuminen ja eikun vapun viettoon!

Ps. Eilen Queenstreetillä muksuille tuliaisia shoppaillessa näin mielenosoituksen josta satuin bongaamaan Doubtless Bayn taitelija Paulin! Mies myi asutobussiinsa ja asuu nykyään aucklandissa, saanut töitään näytille paikalliseen galleriaan :)













1 kommentti: