lauantai 6. huhtikuuta 2013

Back to Wellington

Neljä päivää Pictonissa kului joutuisasti. Synttäripäivä meni melko hiljaisissa tunnelmissa, mutta seuraavana päivänä Nikki valmisti koko hostelliporukalle ja muutamalle ytävälleen mahtavan perinteisen lammaspaisti-illallisen. Ilta kului uskomattoman ruuan, paikallisen viinin ja hyvän seuran kera. Jälkiruoaksi Nikki tarjosi leipomansa suklaisen synttärikakun, kynttilöineen kaikkineen, laulun saattelemana. Kyllähän tälle hostlalle sydän sulaa, ei voi mitään. Tulishowta ei sateesta johtuen ollut, mutta mahtavien ihmisten seura lämmitti tunnelmaa tarpeeksi. Jugglers Restiin voisi jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta aika oli jatkaa eteenpäin.

Nyt takaisin Wellingtonissa. Otin eilen aamulla lautan sateisesta Pictonista ja saavuin iltapäivällä aurinkoiseen Wellyyn. Hostellina sama Trek Global jossa yövyin viimeksi. Paikkaa ei ole persoonalla pilattu, kolmikerroksinen betonikuutio jossa useita huoneosastoja keittiöineen. Hostlan asukkaista useimmat ovat pitkäaikaisia ja ovat täällä työn takia. Tästä johtuen porukka on melko sisäänpäin lämpeävää eikä ihmisiin ole yhtä helppo tutustua kuin muualla. Jengi on myös melko nuorta ja juhliminen sen mukaista, toiminta muistuttaa välillä erehdyttävästi ruotsinlaivaa. Tämä ei kuitenkaan liikaa häiritse, hostla on todella keskeisellä paikalla, uusi, siisti ja hinnaltaan todella edullinen. Muiden paikkojen hintojen pyöriessä 25-30$, joutuu Trek Globalissa pulittamaan vain 19$ yöltä.

Wellingtoniin oli mukavaa palata, kotoisa olo kun tietää missä mikäkin on. Suunnitelmissa on kaupungilla hengailua, hillittyä shoppailua, museoita ja taidegallerioita sekä tietenkin suomityttöjen kanssa juhlintaa :) Keskiviikkona nappaan yölennon Aucklandiin. Olisin tahtonut jäädä Wellyyn perjantaihin asti mutta lentolipun hinta viikonloppuna olisi ollut moninkertainen. Runsaassa viidessä päivässä kerkeää onneksi paljon.

1 kommentti:

  1. Hyvä mieli tulee aina vaan kun tarinasi etenee niin leppoisasti. Jos tämä jälkimmäinen hostelli ei niin kiva olekkaan, niin sen suuremman arvon varmasti antaa esim. tälle mukavan tuntuiselle Jugglers Restille. T.Ä

    VastaaPoista