keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Birthday in rainy Picton

Neljäsosa vuosisataa täynnä. Tänään on siis kahdeskymmenesviides syntymäpäiväni. Kuten pääsiäinen, on tämäkin jo toinen perättäinen laatuaan ulkomailla. Heräsin aamulla kahdeksalta soittamaan reissun ensimmäisen puhelun Suomeen. Jutusteltiin äidin ja isän kanssa hetki jonka jälkeen soitin Sabbelle. Puhelinkorttiin jäi vielä minuutteja mutta kello oli suomessa jo sen verran myöhä etten viitsinyt enää häiritä ketään. Ehkä ihan hyvä, mieli herkistyy kotiin soittaessa.

Saavuin eilen Pictoniin puoliltapäivin ja majoituin tuttuun ja turvalliseen Jugglers Restiin. Sesonki on ohi ja hostelli lähes tyhjä. Tämä ei haittaa, eipähän tarvitse jonottaa suihkuun eikä keittiössä ole tungosta. Kotoinen olo, vanhan huvilan olohuoneessa tassuttelee sama vanha nuuskamuikkusen näköinen mies joka majoittui pihalla telttansa kanssa jo edellisellä kerralla. Liityin seuraan takan ääreen villasukkineni ja valitsin uuden kirjan hyllystä. Ilta kului mukavasti lukemisen ja ruuanlaiton merkeissä.

Synttäripuheluiden jälkeen liityin muiden seuraan aamiaiselle. Talon vieraat nauttivat aamuisin yhdessä aamiaista keittiön pöydän ääressä. Nikki leipoo joka aamu tuoretta leipää, joka tarjotaan yhdessä kahvin ja itsetehdyn hillon kera. Puhelut olivat venyneet yli aamiaisen, mutta muut olivat huomaavaisesti laittaneet pari palaa leipää mulle sivuun. Siirryin kahvikuppini kanssa terassille katselemaan sadetta. Syksy alkaa vihdoin saapua. Pieni yksinäisyyden tunne alkoi tehdä pesäänsä sydämeen ja nosti vedet silmiin, onneksi pakollinen hostellikissa saapui pitämään seuraa ja käpertyi kerälle viereen. Yhdessä nautiskeltiin hiljaisuudesta ja sateen ropinasta.

Kävelin eilen keskustassa ja varasin itselleni kampaajan, pitäähän sitä jotain hemmottelua saada syntymäpäivänään. Kylässä on myös hollantilainen leipomo josta ajattelin käydä hakemassa palan kakkua myöhemmin. Ostin Wanakassa viinitilalla vieraillessani pullon sauvignon blancoa, tänään voisi olla hyvä päivä korkata pullo ja nauttia hyvän ruuan kera.

Viikonloppuna on aika juhlistaa kunnolla. Perjantaina otan lautan Pictonista Wellingtoniin ja lauantaina on tarkoitus käydä syömässä ja juomassa viime kerralla tapaamieni ihanien neitien ja rouvien kanssa :) Wellingtonin suomitytöt olivat tehneet ihan fb- eventin tapahtumasta, lämmittää sydäntä kun tietää että joku odottamassa <3



5 kommenttia:

  1. Tervetuloa!! :) Lauantaina juhlitaan ;) ... (huh enpä ole omaa blogia päivittänytkään ikuisuuksiin haha..!)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa synttäriä ihanalle Maijulle!!! <3
    -S

    VastaaPoista
  3. ONNEA rakas syntymäpäiväsankarini !
    Olethan onneksi kaksvitonen tästä nyt koko vuoden eteenpäin ja sitä voi juhlistaa aina erissä sopivan tilaisuuden tullessa.
    Hauskoja juhlia nyt alkuun sikäläisten tyttöjen kanssa ja me porukat täällä kotona kohotetaan malja kunniaksesi... ainakin noin henkisesti ! Rakkaudella äiti

    VastaaPoista
  4. Aamusateen ropinaa kuunnellen ja syystuoksuista nauttien. Pieni melankoliakaan ei ole pahitteeksi. ONNITTELUT - myöhässä, mutta -äitisi sanoja lainatakseni - olet kaksvitonen koko vuoden :-)
    -päivi-

    VastaaPoista
  5. Vappua odotellessa! -Nelli

    VastaaPoista