keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Aina nälkä ja koko ajan jano

Päivät alkavat jo sulautua toisiinsa, viikonpäivästä ei tietoakaan. Viime päivinä ollaan Ineken kanssa käyty kahvilla Fitzroyn kahviloissa ja hengailtu hostellilla. Eilen käytiin rannalla St Kildassa, jonne pääsee kätevästi ratikalla vajaassa puolessa tunnissa. Ratikka on täällä erittäin kätevä kulkuväline, keskustassa pääsee kulkemaan ilmaiseksi.
St Kildassa pitää käydä pyörimässä joku päivä ihan ajan kanssa, tällä kertaa aika meni rannalla löhötessä. Uimaan ei vielä uskaltanut, varsinkaan kun bongattiin pari valtavaa meduusaa. Ilta kului hostellilla iltaa istuessa ja ihmisten kanssa jutustellessa. Pääsin jälleen opettamaan ukulelea kanssareissaajille.


St Kildan historiallinen Luna Park- huvipuisto

            St. Kilda beach

Tapasin toissapäivänä Canberrassa asuvan Fiji-tutun Justinin kaverin Richardin. Justin ehdotti että tavattaisiin Richardin kanssa joka on asunut Melbournessa St. Kildassa elokuusta lähtien, saisin vinkkejä mm. pankin ja puhelinliittymän valinnassa. Käytiin lounaalla ja jutusteltiin niitä näitä. Lounaalta saamin eväin hankin prepaid liittymän Optukselta ja avasin tilin Commonwealth bankilta. Puhelinliittymä on pelkkä datapaketti, viidellä dollarilla käytössä 500 megaa. Tässä vaiheessa ei ole ihmisiä kelle soitella ja tekstailla joten pelkkä internet riittää mainiosti. Pankkitilin avaaminen sujui helposti, pankkikortti saapuu postissa hostellille viiden päivän kuluessa.

Päätin viipyä Nunnery hostellissa ainakin maanantaihin ja varasin sänkyni viikonlopun yli. Melbourne on ihana kaupunki, ja Fitzroyn kaupunginosa oman tuntuinen. Mutta näinhän muutama ystävä kotisuomessa etukäteen arvelikin :)
                 Fitzroyn katutaidetta

Tänään käytiin Ineken kanssa shoppailemassa keskustassa eli CBD:ssä (central business district). Ostin jo kauan kuolaamani kokoontaitettavat Ray Ban aurinkolasit jotka saa helposti pakattua pieneen tilaan, kunnon lasit on tässä paahteessa must. "Turhina" ostoksina mukaan tarttui uusi yhteystietolipuke rinkkaan lempparikauppa Typosta ja travellaushenkinen toppi Cotton onista. Ineke päätyi ostamaan samanlaisen topin jotta saatiin hyödynnettyä kaksi yhden hinnalla alennus. Kaupungilla ollessa alkoi rankkasade ja ukkonen. Loppupäivä on kulunut helteen ja sadekuurojen vuorotellessa ja ilma on tukalan hiostava.




Hostellin ilmastoidussa dormissa pääsee onneksi hengähtämään. Ineke on ammatiltaan kampaaja ja sain hiustenleikkuun oluen hinnalla, tukka siistittynä kelpasi lähteä joka keskiviikkoiselle iltatorille Queen Victoria Marketille. Iltatori on todella suosittu, valtavassa hallissa myynnissä on vaatteita, käsitöitä, koruja, taidetta ja hyvää ruokaa. Ihmiset tulevat tänne viettämään iltaa ruuan, juoman ja livemusiikin parissa.




On herännyt ajatus viipyä Melbournessa pidempään, hankkia töitä muutamaksi kuukaudeksi ja lähteä kiertämään itärannikkoa kun säät täällä etelässä kylmenee Australian syksyä kohden. Tällä hetkellä aikaerorasitus ja kuumuus imevät kuitenkin vielä sen verran voimia ettei energiaa riitä oikeiden suunnitelmien tekoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti