keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Tasaista Tasmaniaa

Hobartissa sää on pysynyt suhteellisen lämpimänä mutta harmaana. Jatkuva pieni sateen uhka hieman lannistaa ja aika on kulunut hostellilla kaupungilla notkuen. Hobart on Tasmanian pääkaupunki, melko sympaattinen ja pieni sellainen. Keskusta koostuu muutamasta pääkadusta ja kaikki on viiden minuutin kävelyetäisyydellä. Hobart on eteläinen satamakaupunki ja ensimmäisiä paikkoja jonne laivat saapuivat Euroopasta.


Uusi hostelli on siistimpi, vaikka keittiö onkin yhtä ryöttäinen ja luotaantyöntävä kuin edellisenkin. Huone on jälleen 12 hengen dormi, mutta paljon tilavampi ja jaettu väliseinällä kahteen tilaan joten yksityisyyttäkin löytyy. Hostellin muut vieraat koostuvat isoista porukoista saksalaisia, ranskalaisia ja japanilaisia jotka puhuvat keskenään omalla kielellään. Uusia kavereita ei täältä todennäköisesti löydy. 



Maanantai-iltana käytiin Angien ja parin muun Aussitytön kanssa illallisella paikallisessa tavernassa. Neidit ovat ympäristö- ja yhteiskuntatieteilijöitä joten keskustelut sen mukaisia. Mukava istua iltaa pitkästä aikaa "aikuisten kesken". Tuli opittua paljon Australian politiikasta ja varsinkin nykyisestä pääministeristä.

Tiistaina oli tarkoitus Angien kanssa matkustaa lautalla nykytaiteen museoon Monaan, selvisi kuitenkin ettei museo ole tiistaisin auki. Sen sijaan varasin kampaaja-ajan hostellin naapurista, Melbournen polttava aurinko ja kova vesi on ehtinyt tehdä tuhojaan hiuksille. Mukava puhelias matami värjäsi hiukset takaisin pinkiksi, teki tehohoitavan hiusnaamion ja leikkasi sivut 60$ eri 43€ hintaan. Kyllä kelpasi. 

Iltapäivällä kävin saksalaisvenäläisen Veronikan kanssa kahvilla ja alettiin pohtia road trippiä ympäri Tasmaniaa. Kummallakaan ei ole suurta intoa viipyä Tasmaniassa pidempään ja päädyttiin neljän päivän mittaiseen rundiin. Olin aiemmin viestitellyt Nunnerystä tutun Clairen kanssa joka kertoi Pollyn ystävän saapuvan tänään Tasmaniaan ja olevan kiinnostunut autoreissusta. Laitoin viestiä kyseiselle Joachimille joka oli juuri saapunut Launcestoniin. Kaupunki on Tasmanian pohjoislaidalla, mutta ajomatka Hobartista vajaa kolme tuntia. Päädyttiin suunnitelmaan että vuokrataan perjantaina auto ja ajetaan ensin Launcestoniin josta napataan (ilmeisesti tanskalainen) Joachim kyytiin ja jatketaan matkaa.


Loppuilta kului Veronikan kanssa autovuokrafirmoja vertaillen ja matkasuunnitelmaa pohtien. On todella vaikeaa arvioida kuinka kauan mihinkin kuluu, välimatkat ovat lyhyitä ja useimmat nähtävyydet sijaitsevat kansallispuistoissa joihin on sisäänpääsymaksu. Päätettiin keskiviikkoaamuna käydä paikanpäällä eri autovuokraamoissa ja käydä tinkimässä halvin auto.

Keskiviikkoaamuna pitkän vertailun jälkeen halvin auto löytyi, perjantaista tiistaiaamuun hintaa kertyi hieman yli sata dollaria per naama. Nyt pitäisi enää päättää minne mennään.

1 kommentti:

  1. Hei Maiju! Hienoa seurata taas matkaasi! Me ollaan täällä Hua Hinissä ja kohta siirrytään Cha Amiin loppuajaksi. 9.2. palataan taas pakkasiin. Ja ukulele-harjoitusten pariin ☺. Terveisiä ja paljon haleja! Kirsti

    VastaaPoista