perjantai 2. tammikuuta 2015

TAAS MENNÄÄN!

Edellisestä pitkästä reissusta on ehtinyt jo hujahtaa pari vuotta, on aika jälleen pakata rinkka ja suunnata tuntemattomaan. Suunnitelmana on viettää muutamasta kuukaudesta vuoteen Australiassa reppureissaten ja töitä tehden. Kovin tarkkoja suunnitelmia ei ole, viime Uuden Seelannin reissu vahvisti että liialliset aikataulut ja suunnitelmat ovat turhia rajoitteita yksin matkatessa. Parempi mennä virran mukana ja katsoa mitä edestä löytää. Australian reissu working holiday -viisumilla on ollut mielessä jo hetken aikaa, alkuperäinen suunnitelma oli lähteä elokuussa 2015. Työntilanteen muututtua päätin pitkän pohdinnan jälkeen että matkaa on turha lykätä.

Joulukuu on sujunut ystävien ja perheen parissa, hitaasti asuntoa pakaten ja matkajärjestelyjä hoitaen. Asuntoon löytyi alivuokralainen Tori.fi nettipalvelusta, muutamien epäsopivien (tai epämääräisten) vuokralaisten joukosta löytyi 45-vuotias mies joka tarvitsisi väliaikaista asuntoa tammikuun alusta lähtien. Muutaman tapaamisen jälkeen kirjoitimme vuokrasopimuksen heinäkuun loppuun asti, mikäli päätän viipyä pidempään on hän valmis jatkamaan sopimusta vuodenvaihteeseen. Täydellistä!

Vuokralaisen saatua oli aika hankkia lentolippu. Joulukuu ja vuodenvaihde on mahdollisesti kalleinta aikaa lentää Australiaan, ja yhdensuuntainen lippukin ilmeisesti hieman hintavampi. Muutaman yövuoron aikana suoritetun metsästyksen jälkeen sopiva lento löytyi, vaikka hintaa kertyikin hieman yli 900€. Viime reissulla Uuteen Seelantiin säästin useita satoja euroja lentämällä 55h pitkin välilaskuin tunkkaisen ja ahdistavan Kiinan kautta, tällä kertaa mukavuudenhalu voitti ja matka-aikaa kertyy vain 22h. Välilasku on Singaporessa joka on äänestetty yhdeksi hienoimmista lentokentistä, eikä vaihtoaikakaan ole kuin runsas kolme tuntia.

Lentolipun jälkeen oli viisumin vuoro. Working Holiday on 18-30 vuotiaille tarkoitettu vuoden kestoinen viisumi jolla on mahdollista matkustelun ohella työskennellä alle puolen vuoden mittaisia jaksoja. Viisumin hinta Australiaan on jotain 300-400€ väliltä, josko sen verran edes tekisi töitä jotta saisi rahoillensa vastinetta. Lentolippujen ja viisumin lisäksi matkajärjestelyihin kuului muunmuassa pidennetty matkavakuutus, ilmoitus kelalle ulkomailla oleskelusta, muuttoilmoitus vanhempien osoitteeseen, sähkösopimuksen purku, pankista varallisuustodistus ja suosittelukirje sekä ilmoitus luottoyhtiöön kortin käytöstä ulkomailla.

Työteliäin tehtävä oli kuitenkin asunnon tyhjennys ja rinkan pakkaus. Vaikka asuntoon jäi vuokralaiselle kalusteet sekä padat ja pannut, on kuuden ja puolen vuoden aikana tavaraa ehtinyt kertyä valtavia määriä. Jätesäkeittäin vaatteita ja tavaraa lähti kirpputorille ja kierrätyskeskukseen, enemmästäkin olisi tosin voinut luopua. Tilavaan kellarikomeroon mahtui onneksi riittämiin, Ikean yhteensopivat säilytyslaatikot ovat osoittaituneet loistavaksi ostokseksi.

Rinkan pakkaus on oma haasteensa. Viime reissulla painoa oli liikaa, lisätavaroita kertyy reissun mitaan ja lopulta kantamista taisi olla yli 17kg. Tällä kertaa päätin pakata vain välttämättömät, perilta voi ostaa kaiken puuttuvan sitä myötä kun tarve tulee.
raakaversio

reppureissaamista helpottavaa välineistöä: vedenkestävä hygieniavälinekassi, erillinen pussi alusvaatteille, otsalamppu/taskulamppu, adapteri sähkölaitteille, kannettava laturi puhelimelle, niskatyyny ja uninaamio.

lopulliset vaatevalinnat

Lentosuunnitelma:
Helsinki - Singapore 11h 30min
vaihtoaika 3h
Singapore - Melbourne 7h 30min.

Ensimmäinen lento Helsinki-Vantaalta lähtee 1.1. klo 23:55, perillä Melbournessa 3.1. klo 7:10

Tätä kirjoittaessa lähtöön enää muutama tunti! hui kun jännittää!
Kiitos kaikille onnentoivotuksista ja lämpimistä sanoista, pitäkää mut ajatuksissanne ja iltarukouksissanne :)
Tervetuloa lukemaan ja seuraamaan reissuani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti