sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen Christchurchissa

Saavuin pitkäperjantain iltana Christchurchiin, eteläsaaren suurimpaan kaupunkiin. Kaupunkia ravisutti 2011 valtava maanjäristys jonka tuhot ovat edelleen nähtävissä. Suurin osa keskustasta on suljettu mellakka-aidoilla, ns. Red Zone on kuin aavekaupunki raunioineen. Moni menetti kotinsa ja elantonsa järistyksessä, kaupungin väkiluku onkin supistunut muutamassa vuodessa.

Christchurch sopii hyvin pääsiäisen teemaan. Kuolleelta vaikuttava kaupunki itää hitaasti uutta versoa. Ylösnousemuksen ihme. Jokaisessa kadunkulmassa on rakennustyömaa. Suljetun keskustan viereen on rakennettu konttiostoskeskus nimeltään RE:start. ihmisten arki jatkuu ja hiljalleen kaupunki elpyy ja toivottavasti saavuttaa aikaisemman loistonsa.

Lauantai-iltana päätin etsiä kirkon jossa vietettäisiin pääsiäisyön messu. Päädyin paikalliseen anglikaaniseen kirkkoon jonka osallistujakunta koostui enimmäkseen vanhemmista ihmisistä. Vigilia oli melko korkeakirkollinen mutta helposti seurattava, tunnelmallisimpia kirkonmenoja hetkeen. Messun jälkeen seurakunta vetäytyi sivurakennukseen pääsiäisaterialle. Olin ajatellut tässä vaiheessa livistää, mutta rouvat nappasivat hihasta ja veivät mukanaan. Päädyin juttelemaan jokaisen mummon ja papan kanssa ja syömään tuhat leivosta hyvän viinin kera. Illan päätteeksi sain vielä kyydin seurakunnan touhurouvalta suoraan hostellille. Kristittyjen yhteyttä parhaimmillaan :) Huomenna bussilla Kaikouraan ja tiistaina kohti Pictonia ja jonglöörihostellia!















2 kommenttia:

  1. Maiju, vaikuttavia kuvia Christchurchista. Ja todellakin elämyksellinen pääsiäinen sinulla siellä. Jää mieleen. Täällä juuri syötiin lasten kanssa mämmiä :), että semmoisia elämyksiä. Hyvää oli! Voi hyvin ja matka jatkukoon yhtä hienona kuin tähän asti! Haleja! Kirsti

    VastaaPoista
  2. Kerrot kauniisti tästä karujen tapahtumien kaupungista ja niistä ajatuksista, joita se sinussa herätti.
    Tämän pääsiäisen vieton tulet muistamaan varmaan vielä pitkään.
    Rakkaudella Ä

    VastaaPoista