maanantai 11. toukokuuta 2015

Darwin ja lähtö Australiasta

Darwinissa viettämäni viisi päivää on kulunut Bali-reissua järjestellessä, levätessä ja Australiassa viettämääni aikaa reflektoidessa. 


Darwin on Australian pohjoisosan, Northern Territoryn, pääkaupunki. Kaupunki on trooppisella vyöhykkeellä ja sää on sen mukainen. Vaikka on kuiva kausi, on ilmankosteus hiostava ja lämpötila jatkuvasti kolmenkympin paremmalla puolella. Hostellini on niinkutsuttu työhostelli, suurin osa on täällä metsästämässä töitä ja asuntoja. Respassa toimii työnhakutoimisto joka auttaa nuoria reppureissaajia käytännön asioissa. Olo on hieman ulkopuolinen 18-22 vuotiaiden brittityttöjen ja poikien keskellä. Jaan huoneeni kolmen pojan kanssa, kaksi englantilaista ja yksi irlantilainen. Englantilaispojat ovat parhaita kavereita ja viihdyttävää seuraa, kinastelevat jatkuvasti kuin vanha pariskunta. Pojat ovat rahdanneet mukanaan maahan kumpainenkin 40 kiloa tavaraa, enimmäkseen vaatteita. Nuoret miehet kuluttavatkin huomattavan määrän aikaa peilin edessä keikistellessä ja itseään huolitellessa.


Sään ollessa mitä on, vietän aikaani ilmastoiduissa sisätiloissa tai vaihtoehtoisesti rannalla. Haiden ja meduusojen vuoksi myös Darwinissa on oma keinotekoinen laguuninsa ja satama-allas joka on rajattu verkoilla. Vietin kokonaisen päivän laguunilla jonka aaltoallas tuottaa keinotekoisia aaltoja vartin verran noin puolen tunnin välein. Lysti kustansi 7$ mutta oli sen arvoista, valtavassa aallokossa möyriminen oli kovin lystiä ja kävi hyvästä treenistä. Darwin on siisti ja hyvin hoidettu kaupunki joka tarjoaa turisteille tekemistä ja palveluja, pääkadulla on mm. lukuisia Telstran puhelinkoppeja jotka toimivat samalla ilmaisina wifi-pisteinä.





Torstai-iltana kävelin parin kilometrin päähän Mindil Beachille jossa järjestetään torstaisin ja sunnuntaisin auringonlaskutori. Tori aukeaa nimensä mukaisesti auringonlaskussa jota rannalta käsin on hyvä ihailla. Auringonlaskua katsellessa tulin jutelleeksi saksalaisen pojan kanssa joka on myös yksin reissussa. Kiersimme yhdessä torilla ja sain pojasta kävelyseuraa takaisin keskustaan. Darwin ei ole kaupunki jonka syrjäkaduilla tahtoisi kävellä yöllä yksin.





Darwinilla on synkkä puoli. Sen katuja täyttävät alkoholisoituneet ja kodittomat alkuperäiskansan edustajat jotka pummivat milloin mitäkin ja illan myötä huutelevat ja rähisevät toisilleen parkkipaikoilla ja puistoissa. Kuten edellisessä blogipostauksessa kerroin, tämä on englantilaisten valloittajien huonon kohtelun aiheuttamaa sukupolvelta toiselle periytyvää traumaa. Tiesittekö että Aboriginaalit saivat äänioikeuden vasta 1960-luvulla, samoihin aikoihin kun heidät mukaanluettiin väestölaskentaan? Vielä 1900-luvun alkupuolella valkoinen mies jäi tuomitsematta Aboriginaalin taposta sillä tällä ei ollut ihmisoikeuksia. 

Näky Darwinin kaduilla on todella surullinen,varsinkin huono-osaisten ollessa niin selkeästi vain aboriginaaleja. Valkoisia juoppoja täällä harvemmin näkee. Ero näiden kahden kansan välillä on huomattava, työssäkäyvät ns. mallikansalaiset ovat lähes poikkeuksetta eurooppalaistaustaisia tai vaihtoehtoisesti aasialaisia. Jatkuva kurjuuden näkeminen ahdistaa, rahaa ei viitsi antaa pummaaville sillä niiden virta on loputon, täytyy vain kävellä ohi. Tämä on myös valtaväestön asenne, maassa humalaansa nukkuvan miehen ohi kävellään silmäänsä räpäyttämättä ja huutelut jätetään omaan arvoonsa. Tämä saa tuntemaan itseni vielä kurjemmaksi. En itse pystyisi täällä pidempään viipymään ja työskentelemään.

Kevyempänä aiheena kotiinpaluu! Muutama päivä sitten Balin lentolippuja ostaessani innostuin hoitamaan liput Suomeen asti. Olo ei ole haikea, on aika jatkaa matkaa. Ajatus kotiinpääsystä ja suomen kesästä herättää lämmön sydämessä. 
Hintaa kertyi pyöristetysti:
Darwin - Bali 170€
Bali - Bangkok 90€
Bangkok - Helsinki 460€
Eli yhteensä noin 720€
Lennot Balille kallistuivat parissa viikossa kaksinkertaisiksi joten kovin halvalla ei päästy, yhteishinta kuitenkin halvempi kuin suoraan Australiasta kotiin lentäessä.

tämän vuoden äitienpäiväkortti :)

Lennän siis tänään ma 11.5. Balille jossa tapaan lentokentällä ystäväni Loreton joka lentää sinne Perthistä. Reissaamme yhdessä Balilla ja lähiympäristössä runsaan kolme viikkoa. Lennän Balilta Thaimaahaan Bangkokiin 3.6. ja vietän siellä kaksi yötä. Aamulla 5.6. matka jatkuu Moskovan lentokentän kautta Suomeen, kotimaan kamaralla olisi tarkoitus olla kahdeksalta illalla. Kuulostaa hyvältä!

Tämän vuorokauden teemana on ollut rikkoutuva elektroniikka, eilen illalla hajosi adapteri ja tänä aamuna kannettava laturi. Onneksi on matkavakuutus! Puhelin on onneksi vielä ehjänä. Toivotaan ettei huono onni jatku matkalla Balille. Mahdollisuuksien mukaan pyrin ylläpitämään blogia paratiisisaarilta!

Australialainen pankkitili suljettu ja kortti luovutettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti