lauantai 9. toukokuuta 2015

Escape from Airlie Beach

Airlie Beach on vilkas turistikaupunki Whitsundays saarten tuntumassa. Muista rantakylistä poiketen keskellä ei ole leirintäaluetta, sen sijaan pääkatua täplittävät baarit ja reppureissaajahostellit, rinne on täynnä loma-asuntokomplekseja ja rantakadun varrella on luksushotelleja. Whitsundays islands on saarirykelmä jonka hiekkarannat ovat maailman kauneimmiksi kehutuimpia, varsinkin vitivalkoinen Whitehaven beach. Retket saarille ovat luonnollisesti todella kalliita. Harkitsin pitkään yhden yön purjehdusreissua, mutta lompakko ei tässä vaiheessa reissua enää venynyt. Sen sijaan pyrin keskittymään kyydin metsästykseen Darwiniin. Alunperin olin harkinnut Greyhound bussia mutta hinnat itärannikolta länsirannikolle ovat lentolipun luokkaa, 300-500$ välillä. Tästä turhautuneena kulutin päiviäni selaten Gumtreen ja muiden nettisivujen kyyti-ilmoituksia. 
Loma-asuntoja ja hotelleja
Ei niin vaikuttava Airlien ranta
Haikaloista ja meduusoista johtuen rannan tuntumaan on rakennettu Laguuni jossa vilvoittautua helteessä.

Hostellini Backpackers by the Bay on mukava pieni hostelli keskustan ulkopuolella 10min kävelymatkan päässä, kaukana yöelämän humusta. Huonetovereitani ovat kaksi ruotsalaista poikaa ja saksalainen tyttö. Samanikäisen tytön kanssa hyväntahtoisesti hieman pyöritellään silmiämme 20 vuotiaiden pojankloppien biletysintoa ja rusketusoperaatioita. Pojat ovat kuitenkin sydämellisiä ja vietämme huoneporukalla paljon aikaa yhdessä. Toisella pojista, Ianilla on mukanaan kitara jolla viihdyttää iltaisin väkeä takapihalla. Oscar on yrittänyt opetella soittamaan tuloksetta, päädyn lopulta opettamaan pojalle ukulelea josta Oscar innostuu valtavasti ja viettää kaikki illat epävireisesti rämpyttäen eteerinen virne kasvoillaan. 
Näkymä hostellin pihalta
Näkymä tyttöjen suihkussa
Ukulelen soiton lisäksi Oscarin harrastuksiin kuuluu mm. Oluttölkkien pinoaminen.

Illat kuluvat takapihalla istuskellessa. Itärannikon reissauskulttuurin mukaisesti kaikki juovat itsensä päivittäin järjestelmällisesti humalaan, saksalaistytön kanssa pidämme toisillemme selvää seuraa. Ian ja irlantilainen nuorimies vuorottelevat kitaralla ja musisoivat yömyöhään. Irlantilainen on uskomattoman lahjakas vaikkakin jatkuvasti lärvit, loppuillan rituaaleihin kuuluu lusikoiden soitto Ianin soittaessa ruotsalaisia popkappaleita. Irlantilaisen kanssa jamitellaan viimeisenä iltana ukulelen ja kitaran kanssa kunnes porukka lähtee paikalliseen yökerhoon. Muiden kohkaamista seuratessa pohdin olenko liian vanha vai liian tylsä, vaihtoehtoisesti liian järkevä. Australia on maana todella kaunis ja sen luonto on ihmeellinen, mutta sen reppureissauskulttuuri on itselleni aivan käsittämätön. Valtava määrä 18-30 vuotiaita tulee tänne tekemään hanttihommia vuodeksi tai kahdeksi vain tuhlatakseen rahansa jokailtaiseen ryyppäämiseen ja sikailuun. Ehkä tämä olisi ollut huippua kymmenisen vuotta sitten, ehkä ei. 


Loreto soittaa kolmantena päivänä, sovimme että hän lentää Balille Perthistä ja itse Darwinista sinne päästyäni. Vaikka Bali on vielä tunnetumpi bilekulttuuristaan kuin Australia, luotamme Loren kanssa löytävämme myös mielekästä tekemistä ja autenttisempia alueita. Sunnuntaina vietettyäni Airlie Beachilla jo neljä päivää alkaa länsirannikolle halvalla pääsy tuntua jo turhalta toivolta. Illalla löydän kuitenkin netti-ilmoituksen kautta kaksi aussipoikaa jotka ovat ajamassa maanantaina Airliesta Darwiniin! Illan mittaan viestiteltyämme poikien suunnitelmat kuitenkin muuttuvat ja päättävät ajaa ensin Cairnsiin viikoksi juhlimaan. Ryan ja ystävänsä ehdottaa että voivat antaa silti kyydin välissä olevaan Townsvilleen josta alkaa moottoritie länteen. Päätän tarttua tarjoukseen ja selvittää jatkokyydin Townsvillestä, sovimme poikien poimivan aamulla hostellilta herättyään. Ennen nukahtamista bongaan Gumtreestä ilmoituksen jossa mies nimeltä Ben kertoo lähtevänsä huomenna ajamaan Townsvillestä kotiin Darwiniin, aikoo ajaa matkan muutamassa päivässä ja kaipaa matkaseuraa ja jonkun jakamaan bensakustannuksia. Ruotsalaisten vertaillessa alapunkassa ruotsiksi edellisen illan tyttövalloituksiaan, lähetän Benille viestin ja nukahdan toiveikkaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti