lauantai 30. maaliskuuta 2013

Oamaru

Viivyttiin Janinan kanssa autovuokrausviikkomme viimeinen yö pienessä Oamarun kaupungissa. Aamulla kävimme kiertelemässä keskustan vanhalla alueella jossa hallitsee vahvasti steampunk-alakulttuuri (katso Wikipediasta)

Käytiin ihastelemassa taiteilijakollektiivin työpajaa jossa alan harrastajat väsäävät kaikennäköistä jännää vanhan näköistä tavaraa ja korua. Paikalla oli hirmu mukava pariskunta, herra painaa julisteita vanhalla painotekniikalla ja rouva tekee koruja. Pyysin saada ottaa kuvan taiteilijarouvasta joka tahtoi poseerata asianmukaisesti lentolasit otsallaan pyöränsä vieressä.

Nurkan takana oli Steampunk HQ, eräänlainen taide/kulttuuri/elämyskeskus. Paikan pihalla on valtavia installaatioita, kuten kuvassa esiintyvä veturi joka alkaa puksuttaa ja syöstä tulta kahdella dollarilla. Vasemmalla näkyvässä tynnyrissä pyörii samalla hinnalla myös psykedeelinen kaleidoskooppishow. Portin päällä roikkuva zeppeliini olisi myös tehnyt jonkinlaista liikettä/ääntä/valoja, jos olisi kultarahan laatikkoon sujauttanut. Sisällä olisi maksua vastaan saanut tehdä kierroksen. Paikalla oli vain kourallinen turisteja, sillä pitkäperjantain vuoksi useimmat paikat olivat kiinni. Höyryhirviöiden keskellä juoksenteli maailman symppiksin kymmenvuotias steampunkpoika 1800-luvun henkinen lakki päässään. Ihasteltiin yhdessä penkillä keikkuen aidan takana olevia höyrykoneita johon poika huudahti liioitellulla brittiaksentilla rintaansa röyhistellen "spectacular british imperium enginering! brilliant, dont you think ma'am?" Ei tähän voinut kuin todeta vakavana että "brilliant indeed!" Poika kumarsi poistuessaan ja juoksi kinuamaan isältään lisää dollareita.

Ennen lähtöä, Janinan skypettäessä poikaystävänsä kanssa infokeskuksessa, kävin osallistumassa pitkäperjantain Jumalanpalveluksessa paikallisessa kirkossa. Jokainen penkki oli täynnä ja jäin seisomaan takaseinälle. Seurakunnan mahtipontista virrenveisuuta ihastellessa mielessä pyöri kotiseurakunta ja ystävät, hieman koti-ikävä jo nosti päätään. Jo toinen pääsiäinen perätysten ulkomailla. Viime keväänä vietin pääsiäisyön messun Corralejossa, Kanariansaarilla. Ehkä ensi vuonna on armaan Olarin vuoro. Tänä vuonna paikkana on maanjäristyksen runtelema Christchurch.

Janina tiputti mut päätien varteen ja jatkoi matkaansa Queenstowniin palauttamaan auton ja lentääkseen parin päivän päästä kotiin. Itse liftasin muutamassa tunnissa Christchurchin lentokentälle ja sieltä keskustaan.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti