perjantai 1. maaliskuuta 2013

Absolutely Positively Wellington

Käytiin siis keskiviikkona muutamalla lasillisella Jonnan ja tämän kiwimiehen kanssa. Wellington on täynnä mahtavia baareja, suunnitelmissa on huhtikuussa tulla vielä tätä kautta takaisin matkalla aucklandiin ja viettää viikonloppu täällä. Museotakaan en ole ehtinyt vielä kokonaan kiertää.

Torstaina päivä kului pyykkiä pesten, (kaksi konetta noin sataa henkeä kohden, jep) ja kaupungilla auringosta nauttien. Sää täällä on ollut todella lämmin, Napierin kylmyys on tiessään ja mittari näyttää reippaasti yli kahtakymppiä. Jonnan päästyä töistä kävelimme heidän kämpilleen ja nappasimme auton käyttöön. Ajoimme hieman keskustan ulkopuolelle rannalle. Hiostavan päivän jälkeen oli ihanaa päästä uimaan vaikka meriveden lämpötila onkin suomen mittaluokkaa, piristävän jäätävää :)

Illalla kävelin lähimmälle Mäkkärille käyttämään ilmaista wifiä. Hollantilaistyttö Silke sattui olemaan online ja selvisi että ollaan samassa kaupungissa! Vartin päästä istuttiinkin jo tuopin ääressä kuulumisia vaihtamassa. Kaupungilla oli älyttömästi ekan vuoden yliopisto-opiskelijoita toogabileiden jälkimainingeissa,täällä tuntuu olevan elämää jokaisena viikonpäivänä. Illan päätteeksi pysähdyttiin istuskelemaan kadulle kuuntelemaan loistavaa katusoittajaa, myös toogakansa löysi paikalle ja pisti bileet pystyyn. Silke jatkoi tänään lautalla eteläsaarelle, treffataan siellä huomenna.

Tänään piti vaihtaa huonetta hostellissa, sillä viikonloppuna on Wellingtonissa isot festarit ja kaikki hostellit täyteen bookattu. Tämä tarkoittaa jostain syystä sitä että kaikki asukkaat, myös pitkäaikaiset, vaihtavat huonetta viikonlopun ajaksi ja maanantaina takaisin. Käytännössä tämä tarkoitti että aulassa lojuu sadan ihmisen rinkat sillävälin kun huoneita siivotaan valmiiksi. Pakenin kaaosta satama-alueelle ja söin aamiaiseni merinäköalalla, ei huono vaihtoehto.

Iltapäivällä aucklandissa tapaamaani israelilaispoika Yaron saapuu wellingtoniin ja käydään kahvilla ennenkuin nautin illallista Jonnan ja toisen suomalaistytön kanssa. Illallisen jälkeen Town Hallille kuuntelemaan Ukulele Orchestra of Great Britanniaa! Huomenaamulla rinkka kasaan ja lautalla vihdoin eteläsaarelle! Oikein mallikkasta :)

















2 kommenttia:

  1. Kyllä se on nyt tämänkin tädin nöyrryttävä ja myönnettävä, että kaukokaipuu vaivaa (varsinkin katsellessani näitä kuvia ja lukiessani tarinaasi).
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Tiesi kulkee selvästi onnellisten tähtien alla. Hienoa kun pääset Ukulele Orchestran konserttiin !! Onkohan itsellesi jäänyt aikaa soitella omaasi ? Terv. Ä

    VastaaPoista