torstai 14. maaliskuuta 2013

West Coast: Nelson-Greymouth-Wanaka

Liftattiin Silken kanssa viikko sitten perjantaina takaisin Nelsoniin josta Silke jatkoi matkaansa itärannikolle. Jäin yöksi Nelsoniin sillä bussi länsirannikolle lähti vasta seuraavana aamuna. Otin hostellin keskustasta bussiaseman tuntumasta ja majotuin törkyiseen kymmenen hengen huoneeseen. Huoneessa sattui nukkumaan myös toinen suomalainen! Eikä siinä vielä mitään mutta ompahan vielä samasta lähiöstä! Olarilaisen poitsun kanssa ikäeroa oli sen verran ettei yhteisiä tuttuja löytynyt, mutta samat koulut ollaan käyty :) Illalla päädyttiin samassa huoneessa majoittuvien eteläamerikkalaisten tyttöjen ja parin espanjalaisen pojan kanssa paikalliselle latinoklubille. Ei lähtenyt suomalaisilla liike lantiosta tanssilattialla, mutta hauskaa oli silti. Aamulla herätyskellon soidessa klo 6:30, ei enää niinkään, onneksi pääsi pian bussiin jatkamaan uniaan.

Lauantaiaamuna otin aikaisen bussin Greymouthiin, pieni kaupunki länsirannikolla. Siellä vietin muutaman päivän mukavassa Noah's Ark- hostellissa. Hostlan sisustus on nimensä mukaisesti eläimellinen, ja travellaajien lisäksi talossa majailee kultainen noutaja sekä maatiaiskissa. Takapihalla rauhaa vartioi norsun eleganssilla siunattu valtava kana. Edes noutaja ei uskaltautunut pihalle jos tämä oli lähettyvillä.

Maanantaina matka jatkui etelään rannikkoa pitkin. Huikeita maisemia ja puheliaita bussikuskeja. Näin pannukakkukalliot ja hienon vesiputouksen. Hienoja maisemia ja luonnonihmeitä löytyy Uudesta Seelannista lähes liiaksi asti, aina ei jaksa enää innostua. Josko täältä löytyis yks betonilähiö jossa voisi käydä virkistämässä muistiaan, miltä se tosimaailma näyttikään... Osaisi taas paremmin arvostaa tätä kauneutta :)

Tiistaina saavuin tänne Wanakaan. Kaupunki sijaitsee samannimisen järven rannalla ja on vallan miellyttävä pikkukaupunki. Tapasin bussimatkalla pari saksalaista tyttöä joiden kanssa on tullut vietettyä jonkin verran aikaa. Käytiin ensimmäisenä iltana leffassa sillä oltiin kuultu että paikallinen teatteri on jotain omaa luokkaansa, ja olihan se. Elokuvateatterin ainoaan saliin mahtuu kourallinen väkeä, normaalien penkkien sijasta salissa on valtavia sohvia ja joka näytöksessä on väliaika! Saliin saa tuoda juotavaa ja syötävää teatterin ravintolasta, burgerit ynnä virvoikkeet tarjotaan kaikki oikeista astioista, paikallista pienpanimo-olutta lasituopista :) Väliajalla väki voi käydä santsaamassa, ja ostamassa valtavia uunituoreita suklaakeksejä. Milloin tämmönen Suomeen?!

Aika Wanakassa on kulunut järven rannalla kävellessä ja istuskellessa. Kävin tänään paikallisella viinitilalla maistelemassa, tarttuipa mukaan pullo savignon blanciakin. Tänään oli myös farmers market, tori jossa paikalliset tuottajat myyvät kaikenlaisia herkkuja. Illallinen koostuikin paikallisesta savulohesta, orgaanisista vihanneksista, artesaanileivästä ja perheyritysvalkoviinistä. Punavuoren hipsterit voi itkeä ittensä uneen :) Hostellissa oli viime yönä kaks suomalaista tytsyä, kylläpä näitä nyt alkaa putkahdella!

Saksalaistytöt on lähdössä perjantaina Queenstowniin josta vuokraavat auton ja ajavat Milford Soundille. Kutsuivat mut mukaan ja mikäs siinä! Huomenna siis bussilla Queenstowniin, sieltä kahdeksi yöksi Te Anauhun. Sunnuntaina Milford soundille jossa tytöt tekee yön yli kestävän risteilyn. Itse tyydyn parin tunnin kiertoajeluun ja vietän yön hostellissa. Maanantaiaamuna tytöt nappaa mut mukaansa ja ajetaan takasin Queenstowniin. Jälleen kerran asiat rullaa ja suttaantuu :)





























5 kommenttia:

  1. Ähky tulee lukiessa, koko ajan lähdössä ja menossa;-) Ihana kana (ettei vaan ollut kukko?).

    Enjoy :-D

    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Joo, ihanhan tässä lukiessa melkein hengästyy !
    Terveisin Ä.

    VastaaPoista
  3. Eteläsaarella liikut minullekin tutuissa maisemissa! Milford Sounds ehdottomasti kannattaa mennä kattomaan. Vaikka mun mielestä vähän pelottava se tunnelli joka sinne vie. Näät sitten ajomatkalla mitä tarkoitan ;-)
    Harmi vaan ettei ole oma matkamuistokirja ulottuvilla, oisin ehkä jatkolle vielä joitakin vinkkejä voinut antaa mitä kannattaa käydä tsekkaamassa. Esim Wanakassa ois ollu sellanen tosi hyvä ruokapaikka mutta tuskin sinne enää palaat, vai?
    Hyvä reissua vielä!
    T:Johanna (se sakslainen ;-) )

    VastaaPoista
  4. Mites sen työteon laita?! :D Ei, vaan kiva lukea kyllä näistä siun reissuista, työnteko on iha boorinkia. Mieki oottelen vaan tässä sitä kun meijän työt loppuu kolmen viikon päästä täällä Huessa ja sitten pariksi viikoksi päästään reissailemaan! Miusta tuntuu että taidan tietää yhden niistä siellä asuvista suomalaisista, jotka tapasit. Käytiin samaa ala-astetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pitänytkin Pasi sulle fb:ssä kirjottaa että tosiaan Karoliinan kanssa hengailin :D pieni maailma :) ja ne työt odottaa kotopuolessa, siellä sit kerkee :)

      Poista