torstai 10. tammikuuta 2013

Auckland

Kävin eilen kiertelemässä/eksyilemässä kaupungilla. Aucklandin keskusta on mukavan kokoinen tähän tarkoitukseen, kaikkialle pääsee kävellen ja keskellä sijaitseva sky tower toimii hyvänä maamerkkinä. K'road city travellers hostelli sijaitsee Queen streetin risteyksessä, joka on yksi pääkaduista ja loppuu satamaan, kävellen matkaan menee n. 20 minuuttia. Eli melko loistava sijainti. Hauskana yksityiskohtana; hostelli sijaitsee nimensä mukaisesti K'roadilla, mutta kadun oikea nimi on
Karangahape. Koska kukaan ei osaa lausua tai kirjoittaa sitä, käytetään siitä yleisesti nimitystä K'road.

Mutta takaisin kaupunkikierrokseen. Keskusta on todella puhdas, eikä liikennekään ole päätä huimaava. Vasemmanpuoleinen liikenne tulee käymään turmioksi, lapsena opetettu "katson ensin vasempaan sitten oikeaan ja vielä uudelleen vasempaan" on pinttyneenä syvälle alitajuntaan.

Aasialaisia on paljon. Hetken saatoin kuvitella armaan neiti Satokankaan vierelleni tarpomaan, sillä meininki oli kuin Vancouverissa konsanaan :) Muutaman tunnin tarpomisen jälkeen päätin pysähtyä lounaalle californiahenkiseen burritomestaan, järkyttävän kokoisia mötkäleitä! Vatsa täynnä oli hyvä palata hengailemaan hostellille.

K'road hostellissa on yllättävän vähän travellaajia. Ainakin puolet asukkaista on kiiwejä jotka yrittää etsiä töitä aucklandissa, ja viettää päivänsä työhaastatteluissa tai omissa oloissaan. Loput reissaajat ovat kolmekymppisiä pariskuntia jotka yhtälailla viihtyvät keskenään. Jenkkipojan jatkettua matkaansa ehdin jo huolestua joudunko viettämään loppuviikon yksinäisyydessä, mutta hetken kuluttua oleskelutilaan ilmestyi melko hipsterin oloinen saksalaispoika joka hetken juttelun jälkeen pyysi kanssaan katsomaan paikallista stand uppia. Ja ennenkun siellä kotopuolessa innostutaan liikaa, oletan ettei tää poika tykkää tytöistä.

Show oli hauska, vaikka ihan kaikki vitsit ei täysin uponnutkaan johtuen täydestä tietämättömyydestä NZ:n politiikasta ja julkkiksista. Show'n aikana oppi kuitenkin paljon eri ihmistyyppien ja alueiden persoonallisuuksista. Jäätiin vielä muutamille paikalliseen ja turkkilaisen pikaruuan kautta hostellille. Saksalaispoika jatkaa matkaansa vasta alkuviikosta ja ajateltiinkin käydä viikonloppuna vilkaisemassa drag queen showta.

























4 kommenttia:

  1. ...fanitan sua!
    Kuulostaa ihan mahtavalta :)

    VastaaPoista
  2. Hahaa! Kuvia kehiin saksalaisesta, senkin fag hag! ;) t. Tiilikka

    VastaaPoista
  3. Mä kerkesin jo innostua edellisen bloggauksen jenkkipojusta ja sunnuntain kaljatreffeistä ;)

    VastaaPoista