sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Iltakävelyllä Amsterdamissa

Seikkailin tieni kunniakkaasti lentokentältä junalla öiseen Amsterdamin keskustaan. En tietenkään ottanut mukaan karttaa joten päätin kävellä valaistuja teitä ja seurata massoja. Luonnollisesti tästä seurasi lopulta päätyminen punaisten lyhtyjen alueelle. Imelä ganjan tuoksu ilmassa, neonvaloja ja sisäänheittäjiä. Matkamuistomyymälöitä, pikaruokaloita ja tyttöjä ikkunassa alusvaatteissaan koputtelemassa lasia herättääkseen ohikulkijoiden huomion.

Kuljeskelin keskustassa muutaman tunnin ihmetellen. Olin ajatellut pysähtyä johonkin oluelle, mutta yksikään paikka ei neonvaloineen ja ysäripoppeineen ollut luokseenkutsuva. Arkkitehtuurisesti kaunis alue kanaaleineen olisi varmasti päivällä kaunis, mutta illalla se näyttää kovin halvalta ja riettaalta. Pitäisi tulla uudelleen ajan kanssa ja tietää minne kannattaa mennä.

Loppuun vähän kuvia, sori pojat, ei tullu kuvia ikkunamisuista.











2 kommenttia:

  1. voi apua, patat! noi ranskikset oli suurinta herkkua koko sen syksyn kun olin utrechtissa. :) harmi että päädyit punaisten lyhtyjen alueelle, esimerkiks rembrandtplatsin lähellä olis ollut kivoja kanavia, arkkitehtuuria ja pubeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi et takaspäin lennettäessä on dameissa vaan pikanen vaihto, mut pitää joskus mennä ihan ajan kanssa :) ja noi perunat oli kyl hyvii, otin pienet ja silti ihan älyttömän kokonen annos!

      Poista