lauantai 19. tammikuuta 2013

Elossa ollaan! Camping on north shore

Vihdoin sivistyksen parissa. Saavuttiin Rotoruaan ja löydettiin ilmainen wifi. Viimeiset pari päivää ollaan ajeltu hissukseen pohjoisessa ja nautittu lämmöstä. Päivät on älyttömän kuumia ja yöt jäätäviä, kesämakuupussi ei meinaa millään riittää. Ollaan kierrelty pikkukaupunkeja ja rotorua tuntuukin ihan valtavalta, vaikka onkin kyse melko pienestä mestasta. Tänään on tarkoitus mennä tsekkaamaan kuumia lähteitä ja nauttia päivästä. Oon yrittänyt kirjoittaa joka päivä pari lausetta, paikannimet kuitenkin hukassa. Jossain ollaan oltu ja kaunista oli :)

Keskiviikko. Coromandelista pohjoiseen. Tunnin vuoristoajelun jälkeen stoney bay jossa lyhyt patikointi, vähän lounasta ja takaisin mutkittelemaan kukkuloille. Yksinäisiä lehmiä ja lampaita jyrkillä rinteillä. Telttapaikan löytäminen vaikeaa, sallittu ainostaan leirintäalueilla. Lopulta symppis pikku leirintäalue rannalla. Teltat pystyyn ja grilli tulille.

Torstai. Seuraavana aamuna kamat kasaan, aamu-uinti jäätävässä merivedessä ja tien päälle ennen kymmentä. Määränpäänä hot beaches. Ensimmäinen pysähdys cathedral cove. Liian paljon autoja, liian vähän parkkipaikkoja. Hot beachilla mahtava rantapäivä, huikeita aaltoja ja mukava tuulenvire. Kun rantavedessä poraa jalkansa syvälle hiekkaan, kylmään veteen sekoittuu tulikuumaa vettä maan alta. Laskuveden aikaan rantavesi täyttyy kuoppia kaivavista ihmisisistä, muutamassa minuutissa saa rakennettua itselleen mukavan kuumavesialtaan. Illaksi uusi leirintäalue whangamatassa. Ukulelea illan hämärässä.

Perjantai. Aamulla leiri taas kasaan ja tien päälle. Lyhyt rantasvisiitti, sääolosuhteet täällä vaihtuvat nopeasti, puolen tunnin helleaallon jälkeen taivas täyttyy sadepilvistä. Takaisin tien päälle. Lounas kukkulalla, horisontissa siintää vuori.
Mt Maunganui. Tunnin ajomatkan päästä perillä, kunnon kengät jalkaan ja kiipeämään. Rinteillä kiipeilee lammaslauma, jenkki, suomalainen ja pari saksalaista. Huipulla mahtavat maisemat.
Löydettiin mahtava leirintäalue merenrannalta. Ainoa miinus on toisella puolella sijaitseva junarata, mutta onneksi junia kulki vain illalla ja aamulla. Tähtitaivas täällä on uskomaton.

Lauantai. Aamulla ylös auringon noustessa. Ostettiin kahviprässi pari päivää sitten, paras päätös ikinä. Aamukahvia rannalla, tuoretta leipää ja hedelmäsalaattia. Ollaan syöty ihan naurettavan hyvin joka ilta, grillattuja vihanneksia, kunnon pihvejä, tuoretta maissia... Täydellistä retkielämää. Kamat kasaan ja kohti Rotoruaa.




























1 kommentti:

  1. UPEITA kuvia ja kertakaikkiaan mukavalta tuntuu olosi olevan siellä. Lyhyt luonnehdinta matkaseuralaisistasi olisi kiva saada. t. äiti

    VastaaPoista